ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Γεννηματά

09:16 - 22 Νοε 2019 | Πολιτική
«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Γεννηματά
«Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα το πρωί στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Η ερώτηση του κ. Τσίπρα περιλαμβάνει το εξής θέμα: «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς».

Στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει την «επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση πως ενώ «εντείνει την πολιτική της επίδειξης πυγμής και της ρητορικής περί ‘νόμου και τάξης’, έχει επιλέξει να ακολουθήσει τις πλέον επιεικείς απόψεις ειδικά σε ό,τι αφορά τα ‘εγκλήματα του λευκού κολάρου’, που τελούνται από δράστες που προέρχονται και δραστηριοποιούνται σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, με εκμετάλλευση της θέσης τους μέσα στα συστήματα εξουσίας».

Από την άλλη η ερώτηση της κας Γεννηματά αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό και έχει τίτλο «Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «η χώρα μας βιώνει σήμερα τις συνέπειες της έξαρσης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, εγκλωβισμένη στις επιταγές της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας που έχει παραδώσει τα "κλειδιά" του προσφυγικού στην Τουρκία».

«Το σύστημα υποδοχής και φιλοξενίας στα νησιά και την ενδοχώρα έχει ξεπεράσει τα όριά του. Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS. Τα προβλήματα εντείνονται και δημιουργείται το έδαφος για καλλιέργεια ακραίων συμπεριφορών και ενδυνάμωση της ακροδεξιάς» παρατηρεί η κ. Γεννηματά, επικρίνοντας την «ανετοιμότητα και τα χαμηλά αντανακλαστικά» της κυβέρνησης».

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει 5+1 δράσεις για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τη χορηγία ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 22 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.