ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος: Ό,τι και να θάψετε εδώ, θα αναστηθεί εκεί έξω

19:13 - 24 Νοε 2019 | Πολιτική
Το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας έθιξε ο Παύλος Γερουλάνος κατά την ομιλία του σήμερα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας, παράλληλα, την ηγεσία ότι ζητάει να «θαφτεί» το ΠΑΣΟΚ και ότι «βρίσκεται σε χάσμα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

«Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Όχι από ένα μεγάλο τακτικό συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους αλλά από ένα συνέδριο παρωδία. Με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και προσυνεδριακές απειλές» ανέφερε και τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα είναι να αλλάξουμε ηγεσία, όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις».

Στη συνέχεια, άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικής κίνησης για να διεκδικήσει την ηγεσία στον χώρο. «Σήμερα σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει. Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερουλάνος έλαβε τον λόγο έχοντας αμφισβητήσει τη νομιμότητα του συνεδρίου και είπε ότι ίδιος εκφράζει τους 2.000 που υπέγραψαν κείμενο-ψήφισμα «που λένε 'φτάνει πια'». «Φέρνω πάνω από 2.000 φωνές που λένε 'φτάνει πια'. Θέλουμε ένα συνέδριο τακτικό, δημοκρατικό, ανοιχτό, αληθινό όπου θα μιλήσουμε για δημοκρατία, για το πώς θα επουλώσουμε τα τραύματα από μια στρατηγική που έδωσε σε κάθε 'προσωπικότητα της Αριστεράς' βήμα να μας απαξιώνει» ανέφερε.

Σημείωσε επίσης πως «μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω και στο μυαλό του κόσμου το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα αρνητικά που μας οδήγησαν σε αυτό το συνέδριο, αλλά άπειρα θετικά που προσέφερε και προσφέρει ακόμα και σήμερα στην κοινωνία».

«Ενώ μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, το ΠΑΣΟΚ ζει εκεί έξω. Το αντίθετο ακριβώς από αυτό που επικαλείται η ηγεσία. Ποτέ στη ζωή σας, πουθενά στον κόσμο, δεν θα αντιμετωπίσετε μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ κομματικής ηγεσίας και κοινωνίας από αυτό που βλέπετε εδώ σήμερα» υποστήριξε.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.