ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις αντιδράσεις

15:11 - 26 Νοε 2019 | Πολιτική
Παραιτήθηκε ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις αντιδράσεις
Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι ο διορισμός του 82χρονου Κ. Πατέρα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης για τους διορισμούς πολιτευτών στα νοσοκομεία.

O τέως διοικητής υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΛΑΟΣ, και στη συνέχεια προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, από όπου αποχώρησε το 2016.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, τονίζει η Κουμουνδούρου, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;

Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων.

Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. θα παραμείνουν στις θέσεις τους;

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της Ν.Δ.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...».

ΚΙΝΑΛ: «Πελατειακές σχέσεις» στα νοσοκομεία

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας.

«Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.

Απάντηση ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να μας κουνάει το δάκτυλο

Σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τους διορισμούς στα νοσοκομεία, η οποία σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση».

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς.

Ακόμη, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 26 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.