ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι δίπλα στον αλβανικό λαό

19:54 - 26 Νοε 2019 | Πολιτική
Δένδιας: Η Ελλάδα είναι δίπλα στον αλβανικό λαό
Εκτάκτως στην Αλβανία μετέβη σε συνέχεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όντας ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που μεταβαίνει στη γειτονική χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Δένδια ήταν το Δυρράχιο, προκειμένου να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο από τον σεισμό αλβανικό λαό.

Στο Δυρράχιο παρακολούθησε, μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ακολούθως οι κ.κ. Δένδιας και Ράμα επισκέφτηκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Μήνυμα στήριξης

Πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για τα Τίρανα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και αμέσως μετά με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι δίπλα στον αλβανικό λαό και στην κυβέρνησή του, έστειλε από το Δυρράχιο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Βρίσκομαι εδώ με την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με δύο μονάδες ΕΚΑΜ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον φίλο αλβανικό λαό» ανέφερε σε δήλωσή του, παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο κ. Δένδιας.

Και σημείωσε: «Τα έχουμε περάσει, τα ξέρουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό, στην κυβέρνησή του, για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Σας ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.