ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Αν είναι προστατευόμενη μάρτυρας η Μαραγγέλλη τότε αποδεικνύεται σκευωρία

12:06 - 27 Νοε 2019 | Πολιτική
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε σήμερα εκτενή αναφορά στην κατάθεση της Μαρίας Μαραγγέλλη, πρώην γραμματέως του αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Την Τρίτη, η κ. Μαραγγέλλη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική δήλωσε πλήρη άγνοια για τα περί δωροδοκίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση πολιτικών προσώπων από την Novartis Helllas, ενώ φέρεται να έχει διαψεύσει ότι η ίδια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας που φέρει την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κ. Μαραγγέλλη να μην ταυτίζεται ως πρόσωπο με την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν είναι, τότε πρέπει να κάνει μήνυση στον Μανιαδάκη», συμπληρώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση αποδεικνύεται σκευωρία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «αν είναι, (προστατευόμενη μάρτυρας) δείχνει τη σκευωρία, διότι δείχνει ότι μια κυρία της προσφέρθηκε η ασυλία για να πει αυτά που δεν ξέρει, όχι αυτά που ξέρει. Γιατί αν τα ήξερε και ήταν σίγουρη θα τα έλεγε και επώνυμα». Σε αυτή την περίπτωση, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά στον ίδιο το θεσμό του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και πως έχει νομοθετηθεί, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός πρόσθεσε πως δεν μπορεί κάποιος να καταθέτει «υπό τον όρο ότι ποτέ δε θα μπλέξει, γιατί κανείς δεν θα του κάνει αγωγή» και τότε να «λέει φίδια και τέρατα αλλά μόλις έχει ευθύνη γι αυτό που λέει και κινδυνεύει να την πάω εγώ στα δικαστήρια λέει τα ανάποδα» και κατέληξε λέγοντας: «Καταλαβαίνετε ότι με έχουν βγάλει εμένα στα μανταλάκια εδώ και 2,5 χρόνια για μια κυρία που με το ονοματεπώνυμό της στη Βουλή λέει τα ανάποδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 27 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.