ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Opinion Poll: Κατά της απλής αναλογικής τo 95,6% των δημάρχων

12:49 - 27 Νοε 2019 | Πολιτική
Opinion Poll: Κατά της απλής αναλογικής τo 95,6% των δημάρχων
Οι δήμαρχοι τάσσονται συντριπτικά υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, με την οποία παρέκαμψε τις δυσλειτουργίες που δημιουργούσε η απλή αναλογική στους δήμους και διευκόλυνε τη διοίκησή τους, όπως αναφέρεται σε έρευνα της Opinion Poll.

Ειδικότερα, η έρευνα που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα έγινε ανάμεσα στους δημάρχους για λογαριασμό του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και έδειξε ότι το 95,6% επικροτεί τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι κατατάσσουν τα πέντε πρώτα ως προς την αξιολόγηση προβλήματα ως εξής: Καθαριότητα 16%, Ύδρευση- Αποχέτευση 12,65%, Υποδομές 9,6%, Οδικό Δίκτυο 7,1% , Επάρκεια Φωτισμού 6,8%.

Αναφορικά με τους βασικούς παράγοντες που δυσκολεύουν το έργο των Δημάρχων αναδεικνύονται οι ελλείψεις προσωπικού με 27,7%, η γραφειοκρατία της Κεντρικής Εξουσίας με 21,1% και το αναχρονιστικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 19,3% . Ακολουθούν οι Οικονομικές δυσκολίες με 18,1% και η αδιαφορία/άγνοια των δημοτικών υπαλλήλων με 10,84%. Προκαλεί εντύπωση ότι κατά την άποψη των Δημάρχων χαρακτηρίζεται αναχρονιστικό το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την ψήφιση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Τέλος, οι Δήμαρχοι κρίνουν ότι υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και με τους Περιφερειάρχες. Ακόμη, εντύπωση δημιουργεί ότι είναι μεγαλύτερο το ποσοστό ικανοποίησης της συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών (80,3% με αντίθετη άποψη μόνο από το 4,15% ), απ’ ότι με τους Περιφερειάρχες, αν και το ποσοστό ικανοποίησης είναι και πάλι μεγάλο (73,85% με αντίθετη άποψη 10,77%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.