ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

09:31 - 28 Νοε 2019 | Πολιτική
Η ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου
Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, θα βρεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αρχές του νέου ασφαλιστικού, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, αναμένεται να αποφασιστούν οι βασικές αρχές του, η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και θα συζητηθούν οι νέες κλίμακες εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Θα συζητηθούν επίσης οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις και το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για δημιουργία «προσωπικού λογαριασμού ασφαλισμένου».

Σε σχέση, τώρα, με τα εξοπλιστικά, θα συζητηθούν οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16, υποστήριξης των Mirage και των excess materials (τορπίλες) για τα υποβρύχια κλάσης 214  τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γουάτσα 

Στις 9.30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επενδυτή Πρεμ Γουάτσα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Fairfax.

Το ενδιαφέρον του μεγαλοεπενδυτή εστιάζεται στις προθέσεις του καναδικού ομίλου αναφορικά με την επόμενη μέρα στην Εθνική Ασφαλιστική.

O επικεφαλής του ομίλου Firefax επισκέπτεται πάντως τακτικά την Ελλάδα – υπενθυμίζεται ότι ήταν εδώ και τον Ιούλιο – καθώς έχει επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες, με τις διοικήσεις των οποίων βρίσκεται σε συστηματική επαφή.

Ο ίδιος έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας στην ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου, για τον οποίο διατηρεί ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του στη Eurobank, όπως έχει πει, με διπλάσιο ρυθμό από αυτόν του ΑΕΠ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:02 - 28 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.