ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα 30 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους

15:38 - 28 Νοε 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα 30 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την οικονομία και το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς, για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε, «θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά». «Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως για τη διαχείριση των καλύτερων από τον στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα, όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος.

Επίσης, έγινε γνωστό πως πιθανότατα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα εισαχθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που αφορά την αναβάθμιση των F-16 και των Μιράζ και τις παροχές των επιπλέον υλικών που συνδέονται με την παλαιά σύμβαση των F16. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά του τέλους αλληλεγγύης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 28 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.