ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι πιο παλιό και από το παλιό

11:20 - 29 Νοε 2019 | Πολιτική
«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο: χθες στην Βουλή καταψήφισε ακόμα και το άρθρο 11 του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ που αφορούσε τον περιορισμό της μεγάλης έκπτωσης που είχαν οι εργαζόμενοι στα τιμολόγια της επιχείρησης!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολάμβαναν προνομιακή έκπτωση στα τιμολόγια της επιχείρησης - όχι μόνο στην τιμή του ρεύματος αλλά και για όσα πληρώνονται για ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΥΚΩ που διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 75%. Αυτό ήταν ένα προνόμιο  που ήταν δίκαιο να περιοριστεί,  ενώ η ΔΕΗ βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση και όλοι καλούνται να βάλουν πλάτη.

Η κυβέρνηση λοιπόν με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου εισηγήθηκε τον περιορισμό της έκπτωσης των εργαζομένων που πλέον δεν θα υπερβαίνει το 30%  και θα αφορά μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ό,τι δηλαδή εφαρμόζεται και στις περισσότερες  ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ενώ σιώπησε κουτοπόνηρα για το θέμα, όλον αυτόν τον καιρό τελικά χθες καταψήφισε το άρθρο 11. Για άλλη μία φορά δηλαδή, προτίμησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα κάποιων λίγων αντί το συμφέρον των πολλών - των καταναλωτών, των φορολογούμενων και της ίδιας της ΔΕΗ.

Η στάση αυτή είναι ασφαλώς το επιστέγασμα της θλιβερής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στην  όλη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ.

Δεν είναι μόνο οι “Πινόκιο” της πολιτικής ζωής. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο παλιό και από το παλιό!».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 29 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.