ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσαβούσογλου επιμένει στον όρο «Μακεδονία»

11:56 - 01 Δεκ 2019 | Πολιτική
Ο Τσαβούσογλου επιμένει στον όρο «Μακεδονία»
Την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανοίγει και νέο μέτωπο, επιμένονταςς στη χρήση του όρου «Μακεδονία» αναφερόμενος στη γειτονική χώρα.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω ‘Μακεδονία’. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας» ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, στο περιθώριο παρουσίας του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών, που διοργανώθηκε στην Τουρκία.

Ο κ. Τσαβούσογλου βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, για εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

«Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.