ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά, πριν τα Χριστούγεννα

14:11 - 01 Δεκ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά, πριν τα Χριστούγεννα
Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί φέτος πριν από τα Χριστούγεννα και θα επωφεληθούν από αυτό 200.000 νοικοκυριά.

«Σε 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων» θα κατευθυνθεί το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, τόνισε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός κατά την καταληκτική ομιλία τους στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα 200.000 νοικοκυριά ως εξής:

-Τους πιο αδύναμους και τους μακροχρόνια άνεργους

-Τις πολύτεκνες οικογένειες

-Τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είπε οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», τόνισε.
 
Ελληνοτουρκικά
Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ασφαλώς ιδιαίτερη έμφαση και στα ελληνοτουρκικά που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη φάση, λόγω των τουρκικών προκλήσεων. Τόνισε πως η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, υπογράμμισε πως έχει ισχυρή στήριξη από την ΕΕ, ωστόσο, σημείωσε πως περιμένει περισσότερα από το ΝΑΤΟ.  «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται ενός άλλου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων.  Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Και, βέβαια, δεν ξεχνώ την συμπαράσταση του Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα στο θέμα του Μεταναστευτικού και της φύλαξης των συνόρων μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.