ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: O κ.Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί απόψεις περί «λαθρο-εποικισμού»

15:27 - 02 Δεκ 2019 | Πολιτική
Χαρίτσης: O κ.Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί απόψεις περί «λαθρο-εποικισμού»
Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για το αν συμφωνεί με την τοποθέτηση Σαμαρά περί «λαθρο-εποικισμού» και πάση θυσία αποδέσμευση από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, διερωτήθηκε για το «τι μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μιλάει για "λαθρο-επικοισμό";» και είπε ότι «οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιδράσεις που βλέπουμε στις τοπικές κοινωνίες καλλιεργήθηκαν από τη Ν.Δ. όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο του κόμματός του».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε «Όσα είπε ο κ. Σαμαράς για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε η κεντρική ρητορική της Ν.Δ. προεκλογικά» και έθεσε το εξής ερώτημα: «Θα τηρήσει και θα τιμήσει τελικά η κυβέρνηση τη Συμφωνία;».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τελικά η πολιτική της» και ξεκαθάρισε «εμείς ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει πιο ενεργητική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Για το κοινωνικό μέρισμα υποστήριξε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περισσότερα από 3,5 εκατ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Τότε η Ν.Δ. μιλούσε για "ελεημοσύνη" και "ψίχουλα". Και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους».

«Η Ν.Δ. επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση» 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. εκτόξευσε βολές στη Ν.Δ. για την συμπεριφορά της απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους.

«Η Ν.Δ. δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης «μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής- αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική».

Τέλος, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.