ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Λευκό Οίκο ο Κ. Μητσοτάκης στις 7 Ιανουαρίου

19:55 - 02 Δεκ 2019 | Πολιτική
Στο Λευκό Οίκο ο Κ. Μητσοτάκης στις 7 Ιανουαρίου
Σήμερα το απόγευμα «έκλεισε» η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συγκεκριμένης συνάντησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.