ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Δεν υπήρξα ποτέ σύμβουλος του Λοβέρδου

20:49 - 03 Δεκ 2019 | Πολιτική
Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Δεν υπήρξα ποτέ σύμβουλος του Λοβέρδου
Συνεχίζεται η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς σήμερα ήταν η σειρά του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, Νίκου Μανιαδάκη, να καταθέσει.

Αρχικά, ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είπε πως είναι κατηγορούμενος επειδή αρνήθηκε να παραδεχθεί πράγματα που δεν έγιναν και ότι βρέθηκε εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως έχει ελεγχθεί από κάθε αρχή, έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί του και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και ουδέποτε διορίστηκε σύμβουλος υπουργού. Όπως είπε τον συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν υπουργό που ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση, αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο. Ακόμη, τόνισε πως στον τομέα της υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών, υποστηρίζοντας ότι το 2009 το κόστος ήταν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 έπεσε στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μανιαδάκης, περιγράφοντας την πορεία της υπόθεσής του, είπε ότι το 2015 ένας Έλληνας δικηγόρος του πρότεινε συνεργασία για να μεταβούν με άλλους 2 μάρτυρες στις ΗΠΑ και να καταθέσουν στις αρχές για παράνομες πρακτικές της Novartis. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά την αρνητική του απάντηση υπήρξαν εις βάρος του ανώνυμες καταγγελίες στην εισαγγελία διαφθοράς.

«Διατάχθηκε αρχικά οικονομικός έλεγχος τον Μάρτιο του 2015 που ολοκληρώθηκε το 2017. Στην συνέχεια διατάχθηκε και δεύτερος έλεγχος. Κατόπιν διατάχθηκε έλεγχος στις 4.10.2017 από το Σώμα Δημόσιας Διοίκησης και μετά από το ΣΕΥΠ. Τον ΣΕΕΔ και από μικτό κλιμάκιο. Αυτοί οι έλεγχοι με ώθησαν να συνεργαστώ με την δικαιοσύνη» ανέφερε σε άλλο σημείο εξηγώντας την απόφασή του να εναχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Τέλος, ο κ. Μανιαδάκης υπογράμμισε πως η συνεργασία του με το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 και πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.