ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά

09:19 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να θέσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ όπως προανήγγειλε ο ίδιος, θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση.

«Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας», είχε τονίσει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον  Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως θα θέσει στον Πρόεδρο Ερντογάν «όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Σημειώνεται πως ο Πρωθυπουργός πρόκειται να λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, ενώ στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες και στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.