ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηστίδης: Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια της προκλητικότητας

14:50 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Χρηστίδης: Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια της προκλητικότητας
Στην «τουρκική επιθετικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Άγκυρα» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε απέναντι μας ένα γείτονα ο οποίος παραβιάζει διαρκώς το διεθνές δίκαιο. Έχει ξεπεράσει τα όρια της προκλητικότητας και έχει περάσει στην επιθετικότητα, εδώ και αρκετό καιρό» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να τονίσει ότι «Αυτό είναι κάτι το οποίο όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην πατρίδα μας και φυσικά όλο τον ελληνικό λαό τον βρίσκει μονιασμένο και στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο αίτημα του αιτήματος της Φώφης Γεννηματά για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών τόνισε πως «έπρεπε να είχε γίνει ως ένα μέσο πίεσης προς την απέναντι πλευρά».

«Όπως και επί κυβέρνησης Τσίπρα στα ελληνοτουρκικά το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει κάθε φωνή που εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα και θέλει να εκτονωθεί η κατάσταση», υποστήριξε.

«Μας έχει συνηθίσει ο κ. Ερντογάν σε ένα παζάρι και στο οποίο κάνει ένα βήμα πίσω και δύο μπροστά. Αυτή είναι η στρατηγική του» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων όσον αφορά την αλληλεγγύη την οποία δείχνει απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως και το ΝΑΤΟ».

Ακόμη, τόνισε ότι «πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση στα κατάλληλα fora και τις αρμόδιες επιτροπές γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αυξήσει και τους εξοπλισμούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.