ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Εθνικής σημασίας το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων

18:18 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Εθνικής σημασίας το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ιδιαίτερης εθνικής και πολιτικής σημασίας, κατά τη συζήτησή του, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στην αξιωματική αντιπολίτευση -την οποία κάλεσε να μην εμμείνει σε αβάσιμα επιχειρήματα-, να το στηρίξουν τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους και κανείς δεν πρέπει να λείψει από το προσκλητήριο να ασκηθεί ένα συνταγματικό δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για ένα νομοσχέδιο που είναι αποτέλεσμα συμβιβαστικής λύσης και τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών ώστε όπως είπε, να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ένα αναγκαίο βήμα μπροστά.

«Το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη πολιτική και εθνική σημασία και αφορά ένα αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ένα συνταγματικό δικαίωμα κατοχυρωμένο, που όμως δυστυχώς, επί δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να υλοποιήσει ένα αίτημα 10ετιών των ελληνικών οργανώσεων του εξωτερικού», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε θετικά, σε μια χρονική μάλιστα περίοδο που σοβαροί κίνδυνοι και απειλές πολλαπλασιάζονται στη πατρίδα μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της στη περιοχή μας. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να διαφωνούμε και οφείλουμε στη συζήτηση που θα ακολουθήσει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό τουλάχιστο το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η αρχική θέση της ΝΔ ήταν πιο προωθημένη από αυτή που κατατίθεται σήμερα και ήταν να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες χωρίς διακρίσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό με επιστολική ψήφο, μέθοδο που χρησιμοποιούν όλες οι δημοκρατικές χώρες».

«Στη προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση τους δύο μήνες της διαβούλευσης, τέθηκε το δίλημμα, ή να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινούς τόπους σύγκλισης για να καταλήξουμε σε μια συμβιβαστική λύση κάνοντας βήματα μπροστά, ή να εμμείνουμε στις αρχικές μας απόψεις χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην μπορούν να ψηφίσουν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει θετικά, για αυτό κάναμε τα πάντα για να πετύχουμε τις αναγκαίες συναινετικές λύσεις», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.