ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Έθεσα τα ζητήματα και κατεγράφησαν οι διαφωνίες

20:04 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Έθεσα τα ζητήματα και κατεγράφησαν οι διαφωνίες
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Μητσοτάκης: Οι δυσκολίες με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έθεσε στο τραπέζι «όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 05 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.