ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η επεξεργασία του ν/σ για απόδημους-Οι θέσεις των κομμάτων

20:38 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Ξεκίνησε η επεξεργασία του ν/σ για απόδημους-Οι θέσεις των κομμάτων
Ευρεία συναινετική διάθεση παρατηρήθηκε κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα εμβληματικό νομοσχέδιο μεγάλης εθνικής σημασίας, που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.

Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση εμφανίστηκαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ικανοποιημένα από τις αλλαγές, ζήτησαν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το υπερψηφίζουν επί της αρχής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι προσέρχεται με θετική και εποικοδομητική διάθεση, ωστόσο η τελική της στάση θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα έχει ειλικρινή λόγο και θα εξασφαλίσει τα εχέγγυα του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας.

Το ΜεΡΑ25, δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που λειτουργούν ανατρεπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για υπερψήφιση τους, ωστόσο αποσαφήνισε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής αλλά θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου σε δεύτερη ανάγνωση, «υπάρξουν ιδέες που αποδεδειγμένα μπορούν να λειτουργήσουν [...] που θα ακουμπάνε, τη πραγματικότητα και δεν θα είναι προσχηματικές, ούτε θα τινάζουν τα πράγματα στον αέρα, θα μπορούσαν να εξεταστούν».

Τη Παρασκευή το πρωί, έχουν κληθεί να καταθέσουν φορείς από ελληνικές οργανώσεις και κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του επί των άρθρων, και τη Δευτέρα, η δεύτερη ανάγνωσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.