ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Πέμπτη για το μεταναστευτικό

21:37 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Πέμπτη για το μεταναστευτικό
Ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης (09:00) στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε πρώτο πλάνο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει καταρτίσει ένα κεντρικό στρατηγικό σχέδιο. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί τονίζουν πως είναι απαραίτητη η συμβολή και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι αδύνατο να επωμιστούμε μόνοι μας το βάρος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στις 11:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ENVIPCO στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Παλλήνη Αττικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.