ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία

22:59 - 04 Δεκ 2019 | Πολιτική
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σχολίασε με αιχμηρό τόνο τη ρητορική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις.

«Η κυβέρνηση είναι φανερό πως, όπως και η προηγούμενη, υποτίμησε το πρόβλημα και αισθάνομαι ότι θέλει να το υποβαθμίσει. Αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε δυσκολίες. Η λέξη δυσκολίες δεν χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει. Έχει φύγει η Τουρκία από τη ρητορική. Έχουμε ενέργειες. Είναι ενέργειες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι εξαιρετικά λίγο να ακούω από τον πρωθυπουργό να το χαρακτηρίζει ως μία απλά δυσκολία» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία. «Περίμενα να δω να κάνει σαφές ότι εμείς θέλουμε σταθερότητα, ειρήνη καλή γειτονία, αλλά αυτό να συνεπάγεται σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν η Τουρκία ξεπερνά τα όρια πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το αίτημά της για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. «Σωστά να συνεδριάσει το ΕΣΕΠ, αλλά δεν φτάνει. Με ποιο πλαίσιο πάμε σε αυτές τις συζητήσεις; Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Να μπουν όλα σε ένα χαρτί, να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού. Περιμένω από τον πρωθυπουργό να βάλει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:27 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.