ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαματάρης

13:25 - 05 Δεκ 2019 | Πολιτική
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση παραίτησης:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαματάρης είχε βρεθεί στο επίκεντρο με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ» είχε σχολιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Διαματάρης είχε απαντήσει πως «στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών». 

Το θέμα είχε αναδείξει η ομογενειακή ιστοσελίδα (kalami.us), η οποία δημοσίευσε φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, εκδότη της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».
Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 05 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.