ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρείες κινητής: Δεσμεύτηκαν για αύξηση δεδομένων χωρίς αύξηση του κόστους

13:48 - 06 Δεκ 2019 | Πολιτική
Εταιρείες κινητής: Δεσμεύτηκαν για αύξηση δεδομένων χωρίς αύξηση του κόστους
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τιμολόγια των πακέτων δεδομένων.

Ο πρωθυπουργός παρακίνησε τις εταιρίες για παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή. Οι επικεφαλής των εταιρειών απάντησαν πως θα το εξετάσουν άμεσα και θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις. 

Παράλληλα, αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία που κατέδειξαν πως η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στις χρεώσεις δεδομένων, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής σημειωσαν ότι ο τρόπος αποτύπωσης των τιμοκαταλόγων και η σύγκρισή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τους αδικεί, ενώ πρόσθεσαν πως οι ιδιατερότητες της ελληνικής αγοράς δεν αποτυπώνονται στις έρευνες και τα τιμολόγια παρουσιάζονται υψηλότερα.

Επίσης, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της υψηλής φορολογίας των υπηρεσιών τους. Χωρίς την επιβάρυνση των φόρων οι τιμές στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ωστόσο, συμπλήρωσαν ότι παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης και έχουν κάθε πρόθεση να συνεισφέρουν στη νομοθετική τακτοποίηση του καθεστώτος των κεραιών.

Επί τάπητος, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το κόστος τηλεφωνίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προϊδεάσει τους υπεύθυνους των εταιρειών για τις προθέσεις του, ζητώντας από τις εταιρείες να ρίξουν τις τιμές, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 06 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.