ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τασούλας για την πρόσκληση στον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής

14:14 - 09 Δεκ 2019 | Πολιτική
Ο Τασούλας για την πρόσκληση στον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής
Στην πρόσκληση που απηύθυνε η ελληνική Βουλή στον πρόεδρο του λιβυκού Κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ για την προσεχή Πέμπτη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας.

Η πρόσκληση έγινε προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι το πολιτικό σκηνικό της Λιβύης είναι διχασμένο, με την Βουλή του να μην αναγνωρίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Τρίπολης και την Άγκυρα για τα θαλάσσια σύνορα. 

«Θέλουμε να επιβεβαιωθεί, να γίνει ευρύτερα γνωστό, ότι το πολιτικό σκηνικό της Λιβύης είναι ‘’δικέφαλο’’ και πως το κοινοβούλιο έχει καταδικάσει έντονα τη συμφωνία της Τρίπολης με τον Ερντογάν και την έχει καταγγείλει στον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τασούλας. «Αυτή η συμφωνία βάζει την Τουρκία να καταπατά δικαιώματα που έχει η Λιβύη» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας. 

Να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα έχουν έρθει στο φως η Τουρκία παρουσίασε έτοιμη τη συμφωνία στην κυβέρνηση της Λιβύης με τη λιβυκή πλευρά να μην έχει τη δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 09 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.