ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα που είχε σχέσεις με το ISIS

21:26 - 09 Δεκ 2019 | Πολιτική
Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα που είχε σχέσεις με το ISIS
Στην απέλαση ενός Έλληνα πολίτη που φέρεται να είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και άλλα ξένα μέσα, πρόκειται για Ελληνίδα, που έως τώρα δεν είχε απασχολήσει τις ελληνικές αρχές.

«Συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ενωρίτερα, το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι τις 11 Νοεμβρίου έως και τις 9 Δεκεμβρίου, 71 ξένοι υπήκοοι, μέλη του Nταές/Ισλαμικού Κράτους έχουν απελαθεί και επιστρέψει στις χώρες τους. «Ό,τι και να γίνει, θα επιστρέφουμε όσους έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, δεν είμαστε ξενοδοχείο τους», είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Τουρκία έχει έως τώρα απελάσει 7.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται περίπου 1.149 τρομοκράτες του ISIS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.