ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για έλλειμμα σοβαρής προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά μιλά ο Χαρίτσης

14:48 - 10 Δεκ 2019 | Πολιτική
Για έλλειμμα σοβαρής προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά μιλά ο Χαρίτσης
Η Ελλάδα δεν πρέπει να μένει απαθής απέναντι στις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της, στην κυπριακή ΑΟΖ και την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σημείωσε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε τα διεθνή φόρα και προέβη σε πολυμερείς συμφωνίες για τη δημιουργία συμμαχιών».

Όπως είπε, «η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τα υπόλοιπα θετικά της στοιχεία, εμπόδισε τη διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε μία τεχνητή επίδειξη πυγμής για να καλύψει την έλλειψη σοβαρής διπλωματικής δουλειάς τους τελευταίους μήνες».

Κατά τον κ. Χαρίτση, «οι σπασμωδικές ενέργειες, που γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, δεν καλύπτουν το έλλειμμα σοβαρής προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, στρατηγική αλλά και επίσημη ενημέρωση των κομμάτων και του λαού, κάτι που περιμένουμε να γίνει σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ζούμε τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά» και μίλησε για «κουτσουρεμένο» κοινωνικό μέρισμα, επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων και αύξηση των τιμολογίων στην ενέργεια. Τόνισε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση, και με τη φορολογική της πολιτική, ευνοεί τους λίγους, ενώ οι ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα είναι μικρές ως ελάχιστες». «Η ελληνική κοινωνία θα αρχίσει πολύ σύντομα να αισθάνεται το βάρος της φορολογικής πολιτικής που έχει επιλέξει η ΝΔ να εφαρμόσει» επισήμανε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «όργιο καταστολής τους τελευταίους μήνες» και «προκλητική επίδειξη δύναμης από την Ελληνική Αστυνομία», σημειώνοντας πως «η ατζέντα και η πρακτική "νόμου και τάξης" που ακολουθεί η κυβέρνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της». Όπως είπε, «δυστυχώς, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης, αντί να απολογηθεί και να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο απαιτώντας να διερευνηθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά απαράδεκτης βίας και διαπόμπευσης διαδηλωτών, καλύπτει την ΕΛΑΣ και φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την ύπαρξή τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.