ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει ο νέος ΠτΔ

12:01 - 11 Δεκ 2019 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει ο νέος ΠτΔ
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκφράζει την ενότητα του έθνους άρα υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να είναι σθεναρός υπερασπιστής των εθνικών θέσεων».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», για το πρόσωπο που θα πρότεινε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι επίσης «θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει».

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου καθώς το αργότερο χρονικά σημείο είναι τα μέσα Φεβρουαρίου δεδομένου ότι η εκλογή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Σημείωσε ακόμα ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και το γεγονός ότι έχουν καταστεί πιο ήπιες οι πλειοψηφίες για εκλογή «δεν αναιρεί την πολιτική νομιμοποίηση» του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτώμενος για το αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε «όπως γνωρίζετε εμείς δεν κάνουμε διάκριση λόγω φύλου, ούτε υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου. Θα ήθελα σε κρίσιμες θέσεις να έχουμε περισσότερες γυναίκες». Ακόμη, ανέφερε ότι «η θέση του ΠτΔ έχει πάρα πολύ οριοθετημένες συνταγματικές αρμοδιότητες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία υπέρβαση ανεξαρτήτως του αν έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις και αυτό το υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια ο Προκόπης Παυλόπουλος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.