ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός έγινε πάνω στις θέσεις του κόμματός μας

21:30 - 11 Δεκ 2019 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός έγινε πάνω στις θέσεις του κόμματός μας
Πρόσκληση στους Έλληνες του εξωτερικού «να αξιοποιηθεί η ψήφους τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο συμβιβασμός των κομμάτων έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος», ενώ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η στάση μας δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που φάνηκε να μετράνε κουκιά στην ψήφο των αποδήμων», σημείωσε. 

Για τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να περάσει και παλιότερα σχετικός νόμος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «από το 2001 υπάρχει ο νόμος για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν τότε τις 200 ψήφους αλλά δεν τους διευκόλυναν γιατί τους αντιμετώπιζαν ως πελατεία. Δεν φρόντιζαν να κάνουν έστω μια απογραφή. Ας σταματήσει τώρα η υποκρισία και η δήθεν στοργή που σας έπιασε για τους απόδημους. Τα προβλήματά τους δεν οφείλονται σε έλλειμμα εκπροσώπησης, αλλά σε έλλειμμα πολιτικής βούλησης». 

Ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε και στα κόμματα που παρά τη θετική τους ψήφο στράφηκαν κατά των προϋποθέσεων που έθεσε το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως οι άξονες αυτοί «Δεν συνιστούν περιορισμό ή απώλεια του δικαιώματος. Όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις δεν χάνουν το δικαίωμα ψήφου. Είναι προϋποθέσεις ένταξης στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θέλαμε να αλλοιωθεί το σώμα από ανθρώπους που δεν έχουν δεσμούς με τη χώρα και που δεν έχουν συνέπειες από την επιλογή τους, έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες αυτών των χωρών και διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση με βάση τις εξελίξεις, τον συσχετισμό τα τεκταινόμενα σε αυτές τις χώρες και όχι στην Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 11 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.