ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα Μητσοτάκη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

10:35 - 12 Δεκ 2019 | Πολιτική
Με προορισμό τις Βρυξέλλες αναχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:15 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ και ακολούθως (12:30) θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Λίγο πριν την έναρξη της συνόδου του Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης (στι 14:00) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο. Στη συνέχεια (15:30 - 19:00) ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ακολούθως στο δείπνο εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η καταδίκη της Τουρκίας μετά και το σύμφωνο που υπέγραψε με τη Λιβύη αποτελεί τον ύψιστο στόχο της ελληνικής πλευράς και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο πήχης μπαίνει αυτή τη φορά πιο ψηλά από την εφαρμογή απλώς των κυρώσεων κατά της Τουρκίας που έχουν αποφασιστεί από το καλοκαίρι και την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει το στόχο του και μέσα από διμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ θα βάλει το ζήτημα και στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Παράλληλα, έστειλε απευθείας μήνυμα προς την τουρκική πλευρά κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δηλώνοντας ότι η ψύχραιμη στάση της Αθήνας και οι χαμηλοί τόνοι δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται και να εκλαμβάνονται επί της ουσίας ως αδυναμία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 12 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.