ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της συνάντησης Δένδια-Γκουτέρες

09:16 - 16 Δεκ 2019 | Πολιτική
Η ατζέντα της συνάντησης Δένδια-Γκουτέρες
Στη Γενεύη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει, από την Τρίτη, μια σειρά από επισκέψεις, ξεκινώντας από τη Σαουδική Αραβία (Ριάντ, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου), συνεχίζοντας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αμπού Ντάμπι, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου) και κλείνοντας με την Ιορδανία (Αμμάν, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου).

Σε όλες τις επισκέψεις ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του με θέμα τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:24 - 16 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.