ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάβουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό νομοσχέδια για απεργίες και διαδηλώσεις

08:28 - 18 Δεκ 2019 | Πολιτική
Ανάβουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό νομοσχέδια για απεργίες και διαδηλώσεις
Δύο νομοθετικές ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα, που αναμένεται να συζητηθούν προωθεί η κυβέρνηση. Η μία αφορά τις απεργίες και η άλλη στις διαδηλώσεις.

Η πρώτη προέκυψε με αφορμή τη στάση εργασίας στο μετρό το πρωί της Τρίτης, που προκάλεσε ταλαιπωρία των πολιτών. Από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για εκβιασμό από τη μεριά των συνδικαλιστών, επισημαίνοντας πως η απόφαση για στάση εργασίας ελήφθη λόγω μίας απλής μετάταξης 21 εργαζομένων.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρενέβη προσωπικά και με ανάρτησή του στο Twitter «καυτηρίασε» τη στάση των συνδικαλιστών. Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον, το μετρό να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Πρόταση νόμου και για τις διαδηλώσεις 

Λίγες ώρες αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξει πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις, ώστε να αποφεύγεται το κλείσιμο των δρόμων.

«Θα έρθει πρόταση νόμου για τις συναθροίσεις. Οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Η αριστερή αντιπολίτευση στα… κάγκελα

Οι παραπάνω νομοθετικές παρεμβάσεις είναι δεδομένο πως θα προκαλέσουν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα αυτών της Αριστεράς.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… τρίβει τα χέρια του, καθώς το συγκεκριμένο πεδίο των απεργιών και των διαδηλώσεων του ταιριάζει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το ΚΚΕ, που επίσης αναμένεται να αντιδράσει έντονα, όπως φυσικά και το Μέρα25.

Από τη μεριά της, όμως, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει εκτιμώντας πως όχι μόνο δεν έχει να χάσει από τη συγκεκριμένη δημόσια συζήτηση, αλλά θα έχει και την πλειοψηφία των πολιτών στο πλευρό της.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.