ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούλογλου: Δίνουν χρυσές βίζες αλλά όχι βίζα σε πρόσφυγες

11:14 - 18 Δεκ 2019 | Πολιτική
Κούλογλου: Δίνουν χρυσές βίζες αλλά όχι βίζα σε πρόσφυγες
«Την ανάγκη να καταπολεμηθεί η διαφθορά, όχι μόνο στη Μάλτα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», καθώς αναφέρθηκε και στις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βασικός ομιλητής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, την Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στη συζήτηση για το κράτος δικαίου στη Μάλτα και τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίσια.

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε τη συμφωνία της παράταξής του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ανάγκη άμεσης αποχώρησης από την πρωθυπουργία της Μάλτας του Τζόζεφ Μουσκάτ, αλλά ζήτησε την ίδια «θαρραλέα» αντιμετώπιση από το ΕΛΚ και για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν.

«Ένα τρομερό έγκλημα έχει διαπραχθεί στη Μάλτα. Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα πρέπει να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί υπεύθυνοι να παραιτηθούν αμέσως. Ο πρωθυπουργός Μουσκάτ, του οποίου ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου φαίνεται να εμπλέκεται στο έγκλημα, πρέπει να φύγει τώρα. Επειδή φοβόμαστε ότι θα θέσει εμπόδια στην έρευνα μέχρι τον Ιανουάριο που θέλει να αποχωρήσει. Για μια φορά συμφωνούμε με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι ο κ. Μουσκάτ πρέπει να φύγει αμέσως. Ελπίζω ,όμως, αγαπητοί συνάδελφοι του ΕΛΚ ότι θα δείξετε το ίδιο θάρρος όταν θα μιλήσουμε για τον κ. Όρμπαν και τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία».

Στη συνέχεια έθεσε το θέμα της χρυσής βίζας σε αντιδιαστολή με την άρνηση ορισμένων χωρών να χορηγήσουν βίζες σε πρόσφυγες.

«Δεν είναι η Μάλτα ο μόνος φορολογικός παράδεισος στην ΕΕ. Δεν είναι η μόνη χώρα που δίνει χρυσές βίζες και διαβατήρια. Είναι και χώρες που χορηγούν βίζες και διαβατήρια σε όσους έχουν να πληρώσουν, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να χορηγήσουν βίζα σε πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν χρήματα. Αυτό είναι ενάντια στις αρχές της ΕΕ. Η Μάλτα είναι το σύμπτωμα, δεν είναι η αιτία. Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Ε.Ε και πρέπει να το διορθώσουμε», υποστήριξε.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Μάλτα δεν πρέπει να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα στραβά στην ΕΕ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.