ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: Δεν είναι εύκολο η Τουρκία να απορρίψει τη Χάγη

11:55 - 18 Δεκ 2019 | Πολιτική
Την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να προκαλέσει την Τουρκία με προσφυγή στη Χάγη επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα. Μπακογιάννη σημείωσε πως η Τουρκία δεν είναι εύκολο να αρνηθεί την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και εκεί μπορούν να λυθούν τα διμερή ζητήματα που απασχολούν Αθήνα και Άγκυρα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η τακτική της Τουρκίας είναι να υλοποιεί σε βάθος χρόνου αυτά που εξαγγέλλει και να ακολουθεί ρητορική διπλωματίας με απειλές και εκφοβισμό.

Αναφορικά με την αντίδραση της Ελλάδας, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η διπλωματία έχει αποτέλεσμα. «Ο διπλωματικός αγώνας και του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι η εθνική κυριαρχία.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν είναι εύκολο να αρνηθεί. «Δεν είναι εύκολο να πουν όχι οι Τούρκοι. Έχουν πάει ήδη μια φορά και καταλαβαίνουν πλέον πως όλη αυτή η ένταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει αύριο, αλλά η πρόκληση-πρόσκληση μπορεί να γίνει και να πούμε στην Τουρκία αφενός ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και αφετέρου ότι είμαστε έτοιμοι για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο».

Αναφορικά με τα σενάρια για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «δεν θα ήθελα να δω έναν πρόεδρο που ως πρόσωπο θα προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις. Δεν θα ήθελα έναν ΠτΔ που θα χρειαστεί εντατικά μαθήματα για να μάθει τι θα πει υφαλοκρηπίδα».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.