ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τελευταία... πράξη του Προϋπολογισμού- Live video

12:23 - 18 Δεκ 2019 | Πολιτική
Η τελευταία... πράξη του Προϋπολογισμού- Live video
Στις 11 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η τελευταία ημέρα της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή. Η διαδικασία θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ενώ αργά το βράδυ θα υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2020.

Η διαδικασία θα κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να αντιπαραθέσει το σημείο που παρέλαβε την χώρα το περασμένο καλοκαίρι με την θέση που βρίσκεται σήμερα. Θα απαριθμήσει τα θετικά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ από το κυβερνητικό επιτελείο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο "ευχάριστων εκπλήξεων" με την ανακοίνωση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων από τον Πρωθυπουργό.

Όπως γράψαμε στο Reporter, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2019 δείχνει πως τα δημοσιονομικά πάνε καλά και υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον θετικά μέτρα. Δεδομένο είναι ότι θα υπάρξει αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες εξαγγελίες. Για παράδειγμα, "ακούγεται" ότι μπορεί να ανακοινωθεί μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να κινηθεί. Οι τόνοι μέχρι τώρα στη Βουλή είναι σχετικά ήπιοι και με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση φαίνεται να πατάει γερά στα πόδια της, ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχειρήσει ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισημάνει ασφαλώς αστοχίες της κυβέρνησης, αλλά η λογική λέει πως θα διατηρήσει χαμηλούς τόνους.

Οι ομιλίες των αρχηγών αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις πέντε το απόγευμα. Παρακολουθήστε live τη συνεδρίαση

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.