ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ο Προϋπολογισμός κορωνίδα της πολιτικής απάτης του κ. Μητσοτάκη

21:23 - 18 Δεκ 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Ο Προϋπολογισμός κορωνίδα της πολιτικής απάτης του κ. Μητσοτάκη
Με ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο προϋπολογισμός και τα όσα προβλέπει αποτελούν την κορωνίδα μιας σειράς από απάτες που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Πρόκειται για προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας και πολιτικής απάτης. Αποτελεί την κορωνίδα μιας σειράς από απάτες που χαρακτηρίζουν τη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη προεκλογικά και μετεκλογικά που όσο κι αν ωραιοποιούνται και συγκαλύπτονται από συστοιχία φιλικών σας ΜΜΕ γίνονται με τον φανερές στην κοινή γνώμη», σημείωσε και ανέβασε επιπλέον τους τόνους:

«Απάτη ήταν επίσης η εκστρατεία σας για το κοινωνικό μέρισμα, που όταν το δίναμε εμείς υπερπολλαπλάσιο το χαρακτηρίζατε ψίχουλα. Και ενώ τα ψίχουλα δόθηκαν την τελευταία φορά σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα δικαιούχοι είναι μόλις 200 χιλιάδες νοικοκυριά».

Συνέχισε δε χαρακτηρίζοντας «απάτη το επιτελικό σας κράτος που αποδείχθηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας. Το πρόβλημα είναι το ψέμα που επιβραβεύεται.

Απάτη τα όσα λέγατε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάτη για το προσφυγικό, απάτη οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Απάτη τέλος τα περί νόμου και τάξης, με τις επελάσεις των ΜΑΤ που φορούν κουκούλες σε πολίτες».

Στα της οικονομίας είπε πως «απάτη μέγιστη ήταν η προπαγάνδα της ΝΔ περί 4ου μνημονίου. Αυτά έλεγε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, που τώρα επί της ουσίας εκθειάζει.

Απάτη, επίσης μέγιστη, η πολεμική της ΝΔ για το χρέος, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο το ρύθμιζε προς όφελος της χώρας, αλλά άνοιγε και ένα καθαρό διάδρομο, μετά από πολλά χρόνια, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Απάτη ότι θα υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με την πορεία του ΑΕΠ.

Απάτη και οι επιθέσεις της ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να μειώσει άμεσα. Δεν αξιοποίησαν αυτό που εμείς είχαμε ανακοινώσει, δηλαδή τη μείωσή τους με τη δημιουργία ενός καταπιστευτικού λογαριασμού».

«Ανοησίες τα περί δημοσιονομικού κενού»

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε επίσης τα όσα ισχυρίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περί δημοσιονομικού κενού ύψους 400 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, τόνισε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την οικονομία χωρίς δημοσιονομικό κενό και με μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισ. ευρώ.

«Παραδώσαμε μια οικονομία με ρυθμούς 2,8%, ένα ισχυρότατο απόθεμα χρηματοοικονομικής ασφάλειας ύψους 37 δισ. και είναι αυτό που επέτρεψε την αποκλιμάκωση των επιτοκίων και όχι η άνοδός σας στην εξουσία όπως αυτοθαυμάζεστε διαρκώς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Παραδώσαμε, το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουν όλοι, όχι δημοσιονομικό κενό 394 εκατ. ευρώ για το 2019, όπως λέει ο δικός σας λογαριασμός απάτης, αλλά δημοσιονομικό πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ακόμα για να υπογραμμίσει:

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί για τη χώρα είναι να θεωρήσετε ως επιστροφή στην κανονικότητα τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση».

«Μη δώσετε το μαξιλάρι στις τράπεζες»

«Η χώρα χρειάζεται αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής προστασίας και όχι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων», είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την ανησυχία πως «η χώρα γυρνάει πίσω».

Διατύπωσε ακόμα το ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χρήματα από το «μαξιλάρι» για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.

«Αν μειώσετε κατά 12 δισ. το μαξιλάρι για να τα δώσετε στις τράπεζες, τότε και δεν θα δει κάτι ο ελληνικός λαός από τις θυσίες του και θα επηρεάσετε αρνητικά το κόστος δανεισμού μας από τις αγορές», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, τόνισε πως ο προϋπολογισμός είναι άδικος και σε λάθος κατεύθυνση, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταψηφίσει. Παράλληλα, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του κόμματός του απεύθυνε κάλεσμα «στους νέους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους ανθρώπους του πνεύματος να είναι σε εγρήγορση».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.