ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Ευχές στους απόδημους Έλληνες με πυρά κατά της Τουρκίας

15:41 - 20 Δεκ 2019 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Ευχές στους απόδημους Έλληνες με πυρά κατά της Τουρκίας
Μήνυμα προς του απόδημους Έλληνες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Στο μήνυμά του, ο κ. Παυλόπουλος κάνει νύξη, μεταξύ άλλων, στη συμπαράσταση των Ελλήνων του εξωτερικού στους αγώνες για την πατρίδα, τον λαό και το έθνος, καθώς και τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο ΠτΔ, αναφερόμενος εκτενώς στα εθνικά θέματα, αναλύει τις ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και τον ρόλο που η χώρα διεκδικεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα ευνοεί και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, βεβαίως υπό τον απαράβατο όρο τού εκ μέρους της πλήρους σεβασμού του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, η ίδια η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παράλληλα, τονίζει ότι το φετινό μήνυμά του ενέχει ιδιαίτερους συμβολισμούς, αφενός λόγω της συγκυρίας, αφετέρου λόγω της εμβληματικής συμπαράστασης των Ελλήνων του εξωτερικού στην πατρίδα κατά τα τελευταία, κρίσιμα και δύσκολα, χρόνια της βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε τη χώρα.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται, υπό όρους αρραγούς ενότητας, για να χαραχθεί μια πορεία «προς το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει, ιδίως τώρα που ο ορίζοντας είναι πιο καθαρός και ευοίωνος -τόσο ώστε να μας κάνει να ελπίζουμε στην επιστροφή στην πατρίδα ιδίως των νέων μας από το εξωτερικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.