ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου

19:54 - 21 Δεκ 2019 | Πολιτική
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ισράηλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Η κατάσταση στην περιοχή μοιάζει τεταμένη το τελευταίο διάστημα μετά και τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Λιβύης. Σήμερα η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το μνημόνιο συνεννόησης, ενώ αμφότερες έχουν προαναγγείλει την έναρξη κοινών ερευνητικών – σεισμολογικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, με στόχο την αναζήτηση υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Κύπρο έκαναν λόγο για διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου, EastMed Act. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες δε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι το project θα προχωρήσει κανονικά ό,τι κι αν λέει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.