ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Το μόνο που καταφέρνει ο Ερντογάν είναι να απομονώνεται

18:07 - 26 Δεκ 2019 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Το μόνο που καταφέρνει ο Ερντογάν είναι να απομονώνεται
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις κινήσεις του «σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους ‘’παίκτες’’ του διεθνούς συστήματος».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και καταγγέλλοντας το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες κινήσεις ο Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω, καθώς ο «νέο-οθωμανικός επεκτατισμός» καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν «μάλλον απομόνωση», «δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες», αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και επεσήμανε ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «είμαστε σε εγρήγορση κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές εμείς πολιτευόμαστε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.