ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Οι αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία

12:41 - 30 Δεκ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Οι αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία
Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με βασικό στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ που θα στελεχωθεί από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Μητσοτάκης: Ο λαός ζήτησε ασφάλεια

«Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛΑΣ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι σύντομα: «Οι πολίτες θα βλέπουν μια περίπολο δίπλα τους, στη γειτονιά τους. Στο δρόμο πρέπει να είναι ο αστυνομικός. Όχι στα γραφεια. Ενισχύοντας το αίσθημα της ασφαλείας. Πριν έξι μήνες ο λαός μας ζήτησε λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια. Και αυτό κάνουμε. Ό,τι είπαμε το κάνουμε. Στο όνομα των πολλών λειτουργείτε, αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας σε μια δύσκολη περίοδο».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταλήψεις πανεπιστημίων και κτηρίων και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς: «Όλοι εσεις τα στελέχη της ΕΛΑΣ είστε παιδιά του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ως δώρο ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθως αποχώρησε. Προηγουμένως, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, είχε χαιρετήσει τους νέους ειδικούς φρουρούς και τους είχε ευχηθεί καλή σταδιοδρομία.

Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο κ.Χρυσοχοϊδης επέστρεψε στην αίθουσα όπου γίνεται η τελετή και απευθύνει με τη σειρά μήνυμα στους νέους ειδικούς φρουρούς. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.