ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To 50%-50% του Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

19:12 - 30 Δεκ 2019 | Πολιτική
To 50%-50% του Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τη Δευτέρα με πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, αλλά δεν τους έκανε κάποιο πρωτοχρονιάτικο δώρο με τη μορφή… είδησης.

Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός παρέμεινε αινιγματικός, σχετικά με το ποιες είναι οι σκέψεις του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ούτε καν το φύλο του προσώπου που θα προτείνει δεν θέλησε να αποκαλύψει. Έδωσε 50% πιθανότητες να επιλέξει γυναίκα για το προεδρικό αξίωμα. Όσες δηλαδή δίνει και στο να επιλέξει έναν άνδρα.

Επιβεβαίωσε, πάντως, τις πληροφορίες ότι θα οριστικοποιήσει τις επιλογές του μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου.

«Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά σε απόφαση χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα», συμπλήρωσε στη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους στο χώρο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία Home» στην οδό Κολοκοτρώνη.

Ερωτηθείς για τον νέο εκλογικό νόμο, απάντησε ότι δεν προτίθεται να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης «θα είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει» εννοώντας τις προτάσεις των κομμάτων και προέβλεψε ότι «δεν είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158», διαβεβαιώνοντας ότι «εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023».

Στη συζήτηση που έγινε σε… χαλαρό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο τριήμερο διάλειμμα που έκανε στο Μέτσοβο και αποκάλυψε ότι διάβασε δύο βιβλία αυτές τις μέρες. Το «Blueprint» (αποτύπωμα) του Nicholas Christakis και το «The age if surveillance capitalism» της Σοσάνα Ζούμποφ.

Ανταλλαγή ανακοινώσεων

Τα παραπάνω προκάλεσαν πολιτική κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του "καυτηρίασε" τη στάση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Προέδρου. Τον κατηγόρησε για υπονόμευση του θεσμού, ενώ ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση που δεν προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλου.

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου δεν άργησε να έρθει, κάνοντας λόγο για ατόπημα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ειρωνευθεί και τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "ασφαλώς ο Πρόεδρος, όπως και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, οφείλει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.