ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ... καίει και το σενάριο με τη Μαρία Δαμανάκη

11:26 - 01 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ... καίει και το σενάριο με τη Μαρία Δαμανάκη
Το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη είναι ένα από αυτά που «παίζουν» δυνατά στα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς θεωρείται πως η συγκεκριμένη επιλογή από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ανάγκαζε τον ΣΥΡΙΖΑ να την αποδεχθεί.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να ισχύει. Πηγές από την Κουμουνδούρου διαρρέουν το τελευταίο διάστημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη Μαρία Δαμανάκη σε περίπτωση που την προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αν και η κα. Δαμανάκη έχει υπάρξει επικεφαλής του… πάλαι ποτέ «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να την έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως, έκτοτε, η Μαρία Δαμανάκη μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ενώ ορίστηκε επί διακυβέρνησής του Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την κατηγορούν για καιροσκοπισμό, ενώ θεωρείται δεδομένο πως δεν βοηθούν και οι προσωπικές σχέσεις που έχει η κα. Δαμανάκη με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξει κάποια άλλη επιλογή, καθώς αυτή της Μαρίας Δαμανάκη δεν μοιάζει να φέρνει την… πολυπόθητη συναίνεση. Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, ο ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα μοιάζει να αποδέχεται μόνο την επιλογή Παυλόπουλου.

Ενδιαφέρον έχει βέβαια τι θα πράξει σε τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και το αν θα τη στηρίξουν όλοι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο… φαβορί για τη θέση, όσο κάποιοι νομίζουν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.