ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης για EastMed: Ανηφορικός ο δρόμος, αλλά θα τα καταφέρουμε

13:11 - 03 Ιαν 2020 | Πολιτική
Χατζηδάκης για EastMed: Ανηφορικός ο δρόμος, αλλά θα τα καταφέρουμε
Την ικανοποίησή του και τη συγκίνησή του για την υπογραφή της συμφωνίας του EastMed, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.
«Ήταν μια συλλογική προσπάθεια, δεν ανήκει σε εμένα, ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά και στους προκατόχους μου, τους κυρίους Μανιάτη, Σκουρλέτη και Σταθάκη», ανέφερε ο κύριος Χατζηδάκης.
 
Μιλώντας για την σημασία του αγωγού, υπογράμμισε ότι «ενισχύουμε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και στέλνουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία».

«Ο αγωγός αυτός δεν στρέφετε εναντίον οποιουδήποτε, αλλά υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή», τόνισε.
 
Αναφερόμενος στο πλάνο υλοποίησης του έργου, ο Κωστής Χατζηδάκης, είπε ότι «Έχουν τεθεί κάποιες βάσεις, θα είναι ανηφορικός ο δρόμος, θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι στοίχημα για όλες τις χώρες που συμμετέχουν, θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθενται θέματα συνεκμετάλλευσης. Αυτό που τίθεται είναι η ειρηνική συνύπαρξη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Σχολιάζοντας τον ρόλο της Ιταλίας, ο κύριος Χατζηδάκης, είπε ότι «ο ρόλος της Ιταλίας είναι σημαντικός. Πιστεύω ότι και η Ιταλία κάποια στιγμή θα μπει μέσα. Έχουν κάποια δικά τους ζητήματα, με τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Η Ιταλία έχει στηρίξει αυτό το σχέδιο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.