ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Ο κ.Τσίπρας δεν ζητά απλή ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά

15:48 - 05 Ιαν 2020 | Πολιτική
Χαρίτσης: Ο κ.Τσίπρας δεν ζητά απλή ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά
«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά απλή ενημέρωση αλλά εθνική υπευθυνότητα από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, χειρίζεται την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με όρους καλλιστείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρίτσης, επιμένει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσπευση της επανεκλογής Παυλόπουλου με ευρεία πλειοψηφία και στη συνέχεια σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ακόμη ότι «Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον Προκόπη Παυλόπουλο ως "χθες" με το οποίο είναι "κολλημένος" ο Αλέξης Τσίπρας, να αναλάβει την ευθύνη και να ενημερώσει τους πολίτες για τη θέση του και να κριθεί για αυτή. Αλλά, επιτέλους, τις κρίσιμες αυτές ώρες, ας πάψει τα παιχνίδια με τους θεσμούς».

Χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

«Ο κ. Τσίπρας - και με την τελευταία του συνέντευξη - αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες. Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.