ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χρονοδιάγραμμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας-Αυξημένη πλειοψηφία προβλέπει ο Τασούλας

16:19 - 09 Ιαν 2020 | Πολιτική
Το χρονοδιάγραμμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας-Αυξημένη πλειοψηφία προβλέπει ο Τασούλας
Μέχρι την 13η Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα».

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας εκτίμησε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει άνδρα ή γυναίκα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα απάντησε με χιούμορ: «Δεν κάνω υπερηχογράφημα…», είπε αστειευόμενος.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι, απάντησε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…».
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 09 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.