ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται ημερομηνία για επίσκεψη Τραμπ στην Ελλάδα

17:53 - 09 Ιαν 2020 | Πολιτική
Αναζητείται ημερομηνία για επίσκεψη Τραμπ στην Ελλάδα
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε θετικά στην πρόσκληση Μητσοτάκη και τώρα μένει να βρεθεί ποια ημερομηνία βολεύει το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ώστε να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιεί πληθώρα σημαντικών συναντήσεων. Ασφαλώς, αυτή που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αυτή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Λευκό Οίκο.

Η ελληνική κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά και συνολικά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, παρά τις αντίθετες παρατηρήσεις από τη μεριά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως Πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στους επενδυτές πως το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα φιλικό και υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η στρατηγική της κυβέρνησής του προβλέπει περαιτέρω μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα πήρε επίσης τα εύσημα από Πενς και Πομπέο για την πορεία της οικονομίας, ενώ τουλάχιστον από ελληνικά χείλη εκφράστηκαν και οι ανησυχίες για τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Μπορεί οι ΗΠΑ από τη μεριά τους να μη θέλησαν να "μαλώσουν" δημοσίως την Τουρκία, ωστόσο, η Ελλάδα παρουσίασε τις δικές της θέσεις και υπάρχει η αισιοδοξία πως ο Πρόεδρος Τραμπ θα νουθετήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίον το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την Παρασκευή τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και θα ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις επαφές που είχε για αυτά στις ΗΠΑ. Το πρώτο ραντεβού του Πρωθυπουργού είναι αυτό με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και παρότι δεν βρίσκεται επίσημα στην ατζέντα τους, θεωρείται δεδομένο πως οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν τόσο για τον εκλογικό νόμο, όσο και για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:55 - 09 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.