ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Λάθος η δέσμευση Μητσοτάκη για βάσεις και εξοπλιστικά

12:43 - 10 Ιαν 2020 | Πολιτική
Χαρίτσης: Λάθος η δέσμευση Μητσοτάκη για βάσεις και εξοπλιστικά
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτήρισε λάθος την «εκ των προτέρων δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη για τις βάσεις και τα εξοπλιστικά» τονίζοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να θεωρεί την Ελλάδα δεδομένη».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Χαρίτσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ο πρωθυπουργός οφείλει «να ενημερώσει πλήρως τους πολιτικούς αρχηγούς για το ακριβές περιεχόμενο των συναντήσεών του στις ΗΠΑ» και επισήμανε ότι «η συμφωνία για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας είναι διαπραγματευτικό ατού της χώρας μας, γι’ αυτό και η αμερικανική πλευρά το έθετε μετ’ επιτάσεως.

«Σε μία συγκυρία πρωτοφανούς προκλητικότητας από την Τουρκία, είναι σημαντικό να αξιοποιούμε όλα τα διαπραγματευτικά μας όπλα. Γι’ αυτό και εμείς πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, καλούσαμε την κυβέρνηση να θέσει και αυτό το θέμα στις ΗΠΑ, αλλά τελικά έσπευσε να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο νωρίτερα, και δυστυχώς δεν πήρε τίποτα γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη πριν από τη συνάντηση είχε τονίσει ότι έπρεπε να τεθούν τρία βασικά ζητήματα, ο αγωγός Eastmed, η καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, και η συνεργασία 3+1 (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ με τις ΗΠΑ) και να εξασφαλιστεί δημόσια δέσμευση από τον Αμερικανό πρόεδρο για αυτά. «Αυτό που είδαμε τελικά, και στηλιτεύσαμε, είναι τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί ως απλός θεατής την άτυπη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τραμπ» σχολίασε.

Επανέλαβε πως «η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν ‘φιάσκο’» και πως «δεν έγινε καμία δημόσια τοποθέτηση που να διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα». «Ίσα-ίσα, την επόμενη μέρα της συνάντησης των κ. Μητσοτάκη-Τραμπ, ο Ερντογάν έγινε ακόμη πιο προκλητικός στις δηλώσεις του, κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν» παρατήρησε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 10 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.