ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εξηγήσεις για τις αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ

15:07 - 10 Ιαν 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εξηγήσεις για τις αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα «Προκλητικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, μετά τον νόμο Χατζηδάκη για το δήθεν εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ», κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτους υπογράφοντες τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των 38 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωράει «στη δημιουργία γαλάζιων golden boys με προκλητικά υψηλούς μισθούς» στη ΔΕΗ, «με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4643/2019, και συγκεκριμένα του άρθρου 4, που αίρει τα πλαφόν στις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης».

Παράλληλα σημειώνεται ότι, αφού την «έσωσε» με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της εταιρείας, τα οποία επιβάρυναν τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες, και εν γένει την κοινωνία με 500 εκατ. ευρώ, μεταφέροντας άδικο κόστος περίπου 100 ευρώ τον χρόνο για κάθε νοικοκυριό, σήμερα, κάνει πράξη τον εκσυγχρονισμό, «αλά Νέα Δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν «πώς συνδυάζονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια για το σύνολο των καταναλωτών με την υπέρμετρη αύξηση του κόστους στη μισθοδοσία των ανώτερων στελεχών και τις παροχές που χορηγούνται αφειδώς σε αυτά», καθώς και «σε ποια βάση αιτιολογούνται οι υπέρογκες αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται ουσιαστικά με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Στάσση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.