ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ζωηρή» Γεννηματά στο Μαξίμου για εθνική γραμμή και εκλογικό νόμο

15:15 - 10 Ιαν 2020 | Πολιτική
«Ζωηρή» Γεννηματά στο Μαξίμου για εθνική γραμμή και εκλογικό νόμο
Με... ζωηρή διάθεση προσήλθε η Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την προσκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς), προκειμένου να την ενημερώσει για τα εθνικά θέματα.

"Από τα βουνά στα βαθιά", είπε η Φώφη Γεννηματά στον κ. Μητσοτάκη, στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως "είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή, αλλά δεν το ήθελες".

«Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη», απάντησε ο Πρωθυπουργός, με τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει πάντως, στο αίτημά της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. "Καλή η ενημέρωση αλλά επιμενω σε συμβούλιο αρχηγών", σημείωσε.

{https://twitter.com/ALPHA_TV/status/1215604402993672193}

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κα. Γεννηματά, η οποία διήρκησε λιγότερο από μία ώρα. Εκτιμάται πως η διάρκειά της δεν ήταν μεγάλη, καθώς μετά την ενημέρωση από τα εθνικά θέματα δεν προχώρησε ιδιαίτερα η όποια συζήτηση έγινε για τον εκλογικό νόμο. Κι αυτό γιατί το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να διαφωνεί πλήρως με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το θέμα και επιμένει στη δική του πρόταση.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Γεννηματά δήλωσε: 

Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.
Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ.
Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο.
Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.
Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε
Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε.

Όσο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει πως έγινε ιδιαίτερη συζήτηση, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν θέλει ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας, που επίσης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "ο Πρωθυπουργός ζυγίζει ακόμα τα δεδομένα".

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικότερα τι έγινε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολοθούν συναντήσεις με τον Κυριάκο Βελόπουλο (στις 17:00) και τον Γιάννη Βαρουφάκη (στις 18:00). Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς ο γγ του ΚΚΕ βρίσκεται στο Λονδίνο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 10 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.