ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πηγές Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται τον εαυτό του

15:20 - 10 Ιαν 2020 | Πολιτική
Πηγές Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται τον εαυτό του
Με αιχμηρό σχόλιο απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου, στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, μετά και το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις σημαντικές συναντήσεις που είχε εκεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν και συζητήσεις για τον νέο εκλογικό νόμο που θα προτείνει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν φάνηκε πάντως διάθεση συναίνεσης σε αυτό το θέμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί και επιμένει στην απλή αναλογική, ενώ και το ΚΙΝΑΛ δηλώνει πως θα καταψηφίσει εφόσον παραμείνει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα που προτείνει η ΝΔ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.