ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσωπο από την κεντροαριστερά θέλει η Γεννηματά για ΠτΔ

21:19 - 11 Ιαν 2020 | Πολιτική
Πρόσωπο από την κεντροαριστερά θέλει η Γεννηματά για ΠτΔ
Την πάγια θέση περί επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον χώρο της κεντροαριστέρας, επανέλαβε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιλέξει «ένα πρόσωπο, το οποίο με κάθε τρόπο ήταν “παρών” στα χρόνια της κρίσης».

«Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές (σ.σ. πόλωση, διχασμός), ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΙΝΑΛ

«Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο» έσπευσε να προσθέσει.

Ειδική μνεία έκανε και στον εκλογικό νόμο, επαναλαμβάνοντας την αρνητική θέση του κόμματος.

«Εμείς τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών που μετατρέπει μειοψηφίες στο λαό, σε κυβερνητικές αυτοδύναμες πλειοψηφίες, δεν τη δεχόμαστε. Είναι ένα άδικο σύστημα που απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.